Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Pályán az ország legjobbjaival

U19 szakosztály 2017-02-09 Megtekintések száma: 3439

U19-es korosztályunk szerdán délelőtt Telkibe utazott, hogy edzőmérkőzést játsszon a magyar U18-as válogatottal. A vezetőedző jó teljesítményt látott a nagy játékerőt képviselő válogatott ellen. 

A nagyszerű hangulatban zajló találkozón a gárda remekül helytállt: volt, hogy lassítottuk a támadásokat, volt, hogy hárítottuk azt, és az első félidő második negyedéig féken is tudtuk tartani az ellenfelet. Kiegyensúlyozott volt a játék, hiszen a mieink is a válogatott kapuja elé tudták vinni a labdát, és nem csak ívelt területbe, hanem remek passzjátékkal. 

Az ellenfél értékesíteni tudta a lehetőségeit, a mieink lövéseit viszont a kapus hárította. Sajnos a Kristán Pál lerántásából nekünk ítélt 11-es is kimaradt. Ennek ellenére a mérkőzésnek nemzetközi irama volt, ahol csapatunk fegyelmezetten, és végig koncentráltan játszott a gyors tempójú, erős, technikás játékosokból álló válogatottal. 

Mentálisan is látszott, hogy egy kiváló csapat még nagyobb odaszánást és erőfeszítést hozhat a jövőben a játékosokban. 

Gáncsos András vezetőedző így foglalta össze a pályán látottakat: „Nagyon köszönjük a meghívást, nagy élmény volt számunkra az U18-as válogatott korosztály ellen játszani.

Így a játékosaim újra megtapasztalhatták, milyen is a nemzetközi színvonal, Nagyon hasznos volt számunkra a találkozó, hiszen egy jó erőkből álló, jó focit játszó ellenfél ellen végig tökéletes koncentrációval kell küzdeni, mert minden kis hiba megbosszulja magát. Az eredmény 3-0 lett.

A válogatott az első pillanattól hatalmas nyomást helyezett ránk, ennek ellenére játszottuk az UTE-stílust. Ami biztató számunkra, hogy az őszi mérkőzéshez képest egyértelműen látszik a fejlődés, valamint az is nagyszerűen kirajzolódott, hogy miben kell még erősödnünk.

A játékosok mind fizikálisan, mind mentálisan elfáradtak. Úgy érzem, minél több ilyen mérkőzésre van szükségünk.

Még egyszer köszönjük a meghívást, és sok sikert kívánunk a válogatottnak! Hajrá UTE, hajrá magyarok! 

 
UTE Labdarúgó Akadémia

Képek

U15 Nike Kupa '16, Tapolca című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41