Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Növekszik a terhelés

U19 szakosztály 2016-08-03 Megtekintések száma: 3378

Növekszik a terhelés

A következő héten a Puskás Akadémia elleni mérkőzéssel folytatja a felkészülést U19-es együttesünk. A vezetőedző ezúttal is igyekszik minél nagyobb terhelést adni a srácoknak. Két játékossal készített interjúból kiderül, hogy milyen kezdeti lökések és impulzusok érték őket - Holló Balázs és Kiss Bálint mesél nekünk a csapatról és magukról.

Milyen a csapat?

Bálint: A hangulat jó az öltözőben. Ugyan még nem ismerjük egymást, de tábori összetartás is jó időszak volt, hogy jobban megismerjük egymást. Ez hétről-hétre változni fog, és meg fog látszani a játékunkon...  kezdünk csapatként működni.

Balázs: Azt gondolom, egy nagyon jó csapat van kialakulóban, és nagyon jól éreztük magunkat a táborban. A hangulat is jó volt, az edzések is pörgősek voltak.

Milyen az új edző?

Balázs: Gáncsos András, az edzőnk, nagyon korrekt a csapattal, sokat beszélget velünk, biztat a pálya széléről is. Az elképzeléseit tisztán érthetően adja át, hogy mit is szeretne látni a csapattól a pályán... és így számunkra is az.

A pályán miben érzékelhető ez?

Bálint: Azt tudjuk, kinek mi a feladata, és mivel egy csapat vagyunk, próbáljuk a legjobb lehetőséget választani a pályán.

Milyen volt a felkészülés a táborban?

Balázs: Azt gondolom, jó munkát végeztünk, jó felkészülésünk volt a héten. Napi két edzés  volt, ami az utolsó edzőmérkőzésen meg is látszott a pályán. A hét folyamán mindenki odatette magát. Fizikumban sokat léptünk előre ezen a héten, és a következő hetekben is megyünk tovább. Remélem, a bajnokságra egy jó csapat áll össze.

 

Bálint: Abból a szempontból elérte a célját, hogy elég komoly terhelést kaptunk, jól kezdődött ezzel a felkészülésünk. 

Milyen poszton játszol most?

Balázs: Ma éppen középcsatárt játszottam, de a támadózónában szeretek és tudok is játszani, a középcsatár szerep számomra a legideálisabb, Nyíregyháza ellen is ott léptem pályára.

Szerinted, neked, Balázs mi az erősséged, mikor-hol tudsz jól teljesíteni?

Az erősségem a helyzetkihasználás, a gyorsaságom, és a cselezőkészségem, de erőlétben még van mit előre lépném, és a jobb lábamat is kell még fejlesztenem...

Ballábas vagy, ezt hogyan használod ki a pályán?

Balázs: Igyekszem kihasználni, és becsapni a védőket...

Amikor szemben vagy a védővel, és nem tudja, hogy ballábas vagy, mit teszel?

Egy testcsellel megpróbálom kibillenteni a jobb lábam felé, majd bal lábra cselezni, és baloldalt elvinni a labdát.

Hogy tetszik neked ez a stílus, amit most az UTE játszik a pályán?

Balázs: A rövidpasszos gyorsjátékot kedvelem. Még az alapelveket gyakoroltuk itt a táborban, és már tavaly is ezt próbáltuk játszani Györök Tamás, edző és Fórián Zsolt, szakmai igazgatónk vezetésével. Azt gondolom, illik is hozzánk, és tudjuk is játszani.

A te erősséged a fejes gól, igaz?

Bálint: Az elmúlt években mindig sikerült két-három gólt szereznem egy idényben, így nyilván mondhatjuk azt, hogy ez az erősségem, de azért szeretnék ebben is fejlődni. Ami még az én erősségem a csapatban, az a szerelések.

Hogyan is születnek ezek a fejes gólok?

Bálint: Tavaly és tavalyelőtt is volt több szöglet-variáció, és  volt olyan kialakítva, hogy a végén az én fejemre érkezzen a labda. Azt gondolom, ha érkezik a labda, mindegy, hogy ki fejeli be, az eredményes mozdulat a döntő.

Szoktad gyakorolni?

Bálint: Igen. Azt gondolom, hogy a gyakorlást attól még, hogy jó fejelek, nem hagyhatom abba, mert ha nem fejlesztem, nem biztos, hogy a későbbiekben is így fog menni.

Hogy éled meg azt, hogy a felnőtt labdarúgás küszöbén vagy?

Balázs: Van egy pár év a hátam mögött itt, Újpesten, ez a negyedik. Visszagondolva, évről-évre jobb. Nyilván jövőre kikerülünk, és nehéz lesz egy top csapatba bekerülni, de azt gondolom jó úton haladok.

Van konkrét csapat ahol szívesen látnád magad? 

 Ilyen még nincs.

Mit vársz ettől a szezontól?

Bálint: Én úgy gondolom, egy elég erős bajnokságban leszünk, és nekünk 99’-eseknek nem lesz egy könnyű megmérettetés, mert ez egy U19-es bajnokság, és a csapatok nagy része 98’-as játékosokkal fog játszani. Bízom benne, hogy minél előrébb tudunk végezni. A cél jó játékkal jó eredmény!

 

Te személy szerint mit tűztél magad előtt célként?

Bálint: Nekem rövidtávú céljaim vannak, szeretnék ebben a bajnokságban minél többet játszani, és minél jobban, mivel engem még két év választ el a profik világától.

Mi volt az, ami a labdarúgásban mindig előre lendített ?

Bálint: Elég céltudatosnak tartom magam, mindig új célt tűzök ki magam elé, és így próbálok napról-napra a következő feladatra koncentrálni. Talán ez tartott a labdarúgásban, a pályán engem.      

Milyen céljaid vannak? Mi az ami ebben a szezonban el szeretnél érni?

Balázs: Hosszútávon NB1-NB2-ben, a profi labdarúgásban szeretnék majd játszani... és mindenképpen meg szeretnénk nyerni a bajnokságot!

 
UTE Labdarúgó Akadémia

 

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41