Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Nemzetközi és kiemelt szint a pályán

U19 szakosztály 2016-08-10 Megtekintések száma: 3145

Nemzetközi és kiemelt szint a pályán

U19-es csapatunk is teszi a dolgát a felkészülés ideje alatt, nemzetközi és kiemelt akadémia-szint volt az elvárás a pályán. Nem maradt ez el az elmúlt két mérkőzésen: az egyérintős labdakihozatal, a passzjáték,  egy-egy váratlan húzás vagy ritmus váltás mind meg-meg jelentek a játékban, és helyzeteket alakítottunk ki. Az elmúlt két mérkőzésen a magyar U18-as válogatottal és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapatával mérkőztünk meg, amit Gáncsos András, a csapat edzője így értékelt:  

"Először is szeretném megköszönni a válogatottnak ezt a lehetőséget, hiszen nagy élmény számunkra, hogy játszhattunk ellenük. Számunkra nagyon hasznos volt, hogy a játékosok megtapasztalhatták a tavalyi bajnokság után, hogy milyen az a nemzetközi szint, amikor már apró dolgok döntenek a játék közben, amire oda kell figyelni, amikor más tempóban kell játszani, döntéseket hozni. Emiatt nagyon hasznos volt ez a mérkőzés, és kimondottan örülök annak, hogy voltak kimagasló egyéni teljesítmények - voltak, akik felvették a ritmust, és felvették a kesztyűt a válogatottal szemben.

A mérkőzésen születtek egyéni teljesítmények, és azt néztük, hogy ki az, aki gyorsaságban és az egészséges agresszivitásban felveszi a versenyt, ki az, aki tényleg akar, és mennyire teszi oda magát a pályán. Ebből láttunk olyan egy-két kiemelkedőt, ami igazán meggyőző volt számunkra, és reméljük, hogy a válogatott edzői számára is.

A mérkőzésből alig telt el tíz perc, és három büntetőt ítéltek a csapat ellen...

3-0 lett az első félidő eredménye. Nyilván ez egy következmény volt, amit mondtam is az öltözőben a játékosaimnak, hogy az átmenetek védekezésből támadásba, illetve támadásból védekezésbe rendkívül számítani fognak, és egy-egy méteren belül fog múlni, hogy az ellenfél kapu elé tud kerülni, és veszélyes akciót tud vezetni, vagy nem. Ez ki is jött: ha lassabban reagáltunk a történésekre, akkor az ellenfél be tudott kerülni mögénk, és igazából ez okozta, hogy az elején volt  három tizenegyes büntetőnk.

Egy támadásból kaptunk még egy gólt, a második félidőben.

A válogatott végig dominált a pályán, de sikerült egységesen és együtt védekeznünk. A támadásban, ritmusváltásban előfordultak hibák, de voltak  momentumaink nekünk is az ellenfél térfelén. Még azonban komolyabban nem tudtuk a válogatott kapuját veszélyeztetni.

A Puskás Akadémia ellen egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, hasonló volt a tempó, mint a válogatott ellen, viszont, itt már minőségben tudtunk labdát birtokolni, és egy élvezetes, jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol nekünk is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre.

Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, a második félidő közepén volt egy gyengébb periódusunk, amikor túlságosan is siettetni  akartuk a játékot, de aztán újra helyreállt az egyensúly, és szervezetten, odafigyelten játszottunk.

1-0 lett az eredmény. Ennek ellenére fejlődést láttam a pályán, a játéktempóink, a védekezésünk, a labdabirtoklásunk azt mutatja nekem, hogy fejlődünk és lépünk előre. Nyilván fontos az eredmény, de nekem a játékkép sokkal fontosabb.

A labdakihozatalai jók voltak a csapatnak.

Ezt gyakoroljuk, és ezeket kérjük számon, és arra törekszünk, hogy ez dominánsan megjelenjenek a játékunkban. Ha ez más által is észrevehető, külön öröm, hiszen ez a cél, hogy a karakteres UTE stílus megjelenjen akármilyen ellenféllel is játszunk.

Élveztem a kispadról a játékot, kijöttek azok a középpályás forgások és elmozgások, amit szeretnénk tökéletesre fejleszteni.

 
UTE Labdarúgó Akadémia 

 

Képek

U15-PFLA-UTE 0-0 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41