Dátum: 2018 április 27. (péntek) | Zita

hírek

Egy főpróba, ami sikerrel végződött!

U19 szakosztály 2017-02-17 Megtekintések száma: 2399

Szerdán, a felkészülési időszak befejező fázisában U19-es csapatunk edzőmérkőzésre fogadta az első osztályban szereplő Vasas korosztályos együttesét - akik jelenleg ötödikek a bajnoki tabellán. Az első bajnoki fordulónk február 25-én lesz, Békéscsabán. A főpróba sikerrel végződött!

"Egy kimondottan remek iramú, helyenként parázs hangulatú mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Vasassal" - mondta a vezetőedző, Gáncsos András.

“Az első gól úgy született, hogy az ellenfél kiívelte a  labdát, amit Kokó (Kovács Kristóf) megszerezve, egyből vissza tudott játszani nekem" – emlékezett az első gól születésére Szebenyi János, gólszerző. "Rendezetlen volt a védelemük, így  ráfordultam, és körülbelül 16 méterről, ballal rúgtam a hosszúba." - János négy gólt szerzett a mérkőzésen. Nagyon motivált volt a találkozón, hiszen, ahogy meséli: "számomra fontos volt ez a játszma, mert meg akartam mutatni magam, és újra a kezdő csapatba szeretnék kerülni a bajnokság kezdetére. A négy gólból az utolsó különösen emlékezetes maradt - sorolja tovább a gólokat. “Amikoris a védők mögé Kemerle (Dániel) beívelte a labdát, beindulva egy az egybe kerültem a kapussal, majd átemeltem a labdát fölötte, és mögötte higgadtan  bepasszoltam az üres kapuba.”

“Domináltunk labdabirtoklásban, veszélyes támadásokat vezettünk, és szervezetten védekeztünk" – értékelte a mérkőzésen látottakat a vezetőedző. “Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Minél több ilyen iramú meccsre van szükségünk, hogy a játékosok hozzászokjanak a magasabb tempóhoz és a gyorsabb gondolkodáshoz.

“A mérkőzés kezdetén még a Vasas többet birtokolta a labdát, ami miatt védekezésre kényszerültünk. Nagyrészben ez annak volt köszönhető, hogy a labdabirtoklás-váltásoknál nem voltunk elég pontosak és koncentráltak: mind visszatámadásaink, mind a labdaszerzés utáni labda-kimentéseink lassúak és körülményesek voltak. Az első félidő közepétől azonban fokozatosan javultunk, és ettől a ponttól kezdve magabiztosabban játszottunk."

Gratulálok a srácoknak, az egész felkészülés során nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és keményen, koncentrálva dolgoznak. Ennek meg is lesz az eredménye az előttünk álló szezonban. Örömmel tölt el, hogy téli felkészülésünk során ismét egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, ami maximálisan a játékosok fejlődését szolgálta.”

UTE – Vasas Kubala Akadémia: 4-2 (2-1)

UTE Labdarúgó Akadémia

Képek

U14-es együttesünk című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41